Workshop – Fitter en gezonder op de werkvloer

Home / Workshop – Fitter en gezonder op de werkvloer

Workshop Fitter en gezonder op de werkvloer

Voedseltrends en -hypes domineren de media. Alles glutenvrij, superfoods, melk vermijden, geen suiker meer eten. Het valt niet mee om tussen alle berichten en onderzoeken in de media zelf te zoeken naar waarheden. Gezond4You heeft de workshop ‘Naar een fitter en gezonder leven’ ontwikkeld om mensen in verschillende werkomgevingen te stimuleren bewuster te laten eten. In deze workshop krijg je praktische handvatten om je eetpatroon te verbeteren. Bij voorkeur bekijk ik voorafgaand aan de workshop het eetpatroon van de iedere deelnemer zodat er concrete data beschikbaar zijn die een direct aanknopingspunt zijn voor verbetering.

Huiswerk: gezond kopen en eten

Voor de meeste mensen begint gezond eten bij de boodschappen die zij doen in de winkel. Daarom start deze workshop met huiswerk voor de deelnemers waarbij een koop- en eetdagboek wordt bijgehouden gedurende een week. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aantal handige apps zodat de tijdsinvestering beperkt blijft.

 

Bewuster eten

Gezond4You helpt je in deze workshop terug te gaan naar de basis van gezond eten. Dat doen we op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten die er over gezond eten beschikbaar zijn. Ook voor mensen die zichzelf als bewuste eters bestempelen is er vaak nog winst te behalen. Mensen eten nog steeds te veel suiker, verzadigde vetten en zouten en nemen vaak meer energie op dan ze verbruiken. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de informatie die deelnemers tijdens hun huiswerkopdracht verzameld hebben.

Rituelen, eetpatronen en voeding

We gaan in op de rituelen om de kwaliteit van eten te verbeteren en er wordt uitgebreid ingegaan op de relatie tussen eten en de activiteiten gedurende de dag. Daarnaast wordt ingegaan op het verstoren van eetritmes bijvoorbeeld door nachtdiensten. Je ontvangt praktische handvatten om direct aan de slag te kunnen met het verbeteren van de kwaliteit van eten en eetrituelen.

Energiebalans

Eten en drinken geeft je de energie die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je blijft op gewicht als er balans is tussen de hoeveelheid energie uit je eten en drinken en de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt. Deze balans kan in kaart gebracht worden als je ook de workshop ‘Naar een fitter en gezonder leven’ volgt.